Oudercommissie

De oudercommissie is er als aanspreekpunt voor de ouders/verzorgers van de kinderen die gebruik maken van gastouderopvang en proberen hun belangen zo goed mogelijk te behartigen.

Wat doen wij?

Als oudercommissie van het Gastouderbureau zijn wij aanspreekpunt voor de ouders/verzorgers van de kinderen die gebruik maken van gastouderopvang en proberen hun belangen zo goed mogelijk te behartigen. Doordat we de opvang van onze kinderen allemaal op een andere locatie krijgen, is het niet vanzelfsprekend dat je contact met elkaar hebt. Ook de afstand tussen ouders en het gastouderbureau is wat groter dan bij een reguliere opvanglocatie. Als oudercommissie proberen we om die afstand te overbruggen en het gastouderbureau dichter bij de ouders te brengen.

Bij vragen en knelpunten over het gastouderbureau kun je bij ons terecht. We zijn enthousiaste ouders die zich graag inzetten voor goede zorg en begeleiding door het gastouderbureau en de gastouders en we horen ook graag wat er bij andere ouders/verzorgers leeft.

Als lid van de oudercommissie krijg je o.a. meer inzicht in wat er speelt bij het gastouderbureau, het pedagogisch beleid en kunnen we advies geven om de kwaliteit te verbeteren. We hebben inspraak in de tariefwijzigingen en kunnen bijvoorbeeld een thema-avond voor vraag- en gastouders organiseren.

Vergaderdata oudercommissie GOB NH

We vergaderen 4 á 5 keer per jaar op het gastouderbureau. De vergaderingen starten om 19.30 uur en duren zo’n anderhalf uur. Bij de vergaderingen is een medewerker van het gastouderbureau aanwezig. Uiteraard ben je van harte welkom om vrijblijvend een vergadering bij te wonen.

De vergaderdata voor 2019 zijn:

Woensdag 6 februari
Woensdag 10 april
Woensdag 19 juni
Woensdag 6 november

Onze contactgegevens

Op dit moment bestaat de oudercommissie uit Joyce Prins (voorzitter), Cynthia Grasman (secretaris) en Rebecca de Haas (penningmeester). Wij zijn bereikbaar via oudercommissie.gobnh@gmail.com

Heb je vragen, klachten, opmerkingen, ideeën of heb je interesse om deel te nemen aan een vergadering van de oudercommissie, laat het ons dan weten. Via de oudercommissie kun je als ouder/verzorger meepraten over ontwikkelingen die spelen op het gastouderbureau.
We kunnen zeker nog leden gebruiken, dus schroom niet en meld je aan!